Razer predstavil špičkový mobil pre hráčov. Vyššia cena mnohých neprekvapí

Mobil už môže nahradiť aj hernú konzolu. Razer jeden taký ukázal. Za 700 dolárov ponúka mobil s mimoriadnym výkonom, skvelým displejom a veľkou pamäťou.

02.11.2017 20:15
Razer phone, smartfón Foto:
Razer predstavil svoj herný smartfón Razer Phone.
debata

Smartfóny za niekoľko rokov dokázali nahradiť kompaktné fotoaparáty, prečo by teda nemohli poslúžiť aj ako herné konzoly? Spoločnosť Razer, ktorú poznajú najmä zanietení hráči počítačových hier, predstavila mobil so skvelým displejom a extrémnym výkonom. Dizajn má však tradičný, hranatý a bez veľkých prekvapení.

Špičkové parametre a displej prispôsobený na hranie hier

Mobil sa môže pochváliť jedným z najvýkonnejších procesorov, Snapdragon 835, ôsmimi gigabajtami operačnej pmäte a nadštandardne veľkou batériou s kapacitou 4000 mAh. Práve veľká batéria, ktorá udrží mobil pri živote čo najdlhšie, spolu s kvalitným displejom sú v prípade herného smartfónu kľúčové. Razer sa preto rozhodol, že nebude šetriť ani na obrazovke. Veľký, 5,72-palcový displej s rozlíšením 2560 × 1440 bodov vykreslí obraz s frekvenciou až 120 Hz. Obnovovacia frekvencia je viac než obvykle dôležitá najmä pri hrách. Mobil navyše dokáže frekvenciu meniť podľa konkrétnej hry, aplikácie alebo videa.

Razer Phone je predurčený na hranie mobilných... Foto: Razer
Razer phone, smartfón Razer Phone je predurčený na hranie mobilných hier.

Nebol by to špičkový smartfón bez dvoch kamier. Na zadnej strane sa preto nachádzajú dva 12-megapixelové foťáky. Každý z nich má odlišnú optiku – jeden fotí širokouhlé zábery, druhý zas má lepší optický zoom (z angl. priblíženie). Kamera nechýba ani vpredu. Namiesto 12 má osem megapixelov a o čosi horšiu svetelnosť (f/2.0).

Vyššia cena neprekvapí

Hranie hier sa nezaobíde ani bez kvalitnej zvukovej reprodukcie. Vpredu sa nachádza dvojica reproduktorov s technológiou Dolby Atmos. Záujemca sa bude musieť vzdať svojich klasických slúchadiel, alebo si k nim zakúpiť USB-C adaptér. Razer po vzore ostatných veľkých výrobcov už s 3.5 milimetrovým konektorom pre slúchadlá nepočítal. Vyvážiť to má vyššia kvalita prehrávaného zvuku s 24-bitovým prevodníkom.

Záujemcovia si môžu mobil objednať za 699 dolárov. Na jeho doručenie si budú musieť ale ďalšie dva týždne počkať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #smartfón #Razer #herný smartfón