Vráti sa smartfónom konektor na slúchadlá? Microsoft našiel riešenie

Ak by Apple počkal na nový patent od Microsoftu, z iPhonu by nemusel odstrániť starý dobrý konektor na slúchadlá. Microsoft s patentom na umiestnenie konektoru ukázal, že keď sa chce, tak sa všetko dá.

05.11.2017 18:45
Microsoft, konektor na slúchadlá Foto:
Microsoft vymyslel ako vrátiť smartfónom konektor na slúchadlá.
debata

Výrobcovia, ktorí sa rozhodli zo smartfónov nadobro odstrániť 3.5 milimetrový konektor pre slúchadlá tvrdili, že vďaka ušetrenému miestu môže byť smartfón tenší, zmestí sa doň viac komponentov a aj väčšia batéria. Klasický konektor nahradila voliteľná redukcia, ktorej použitiu sa možno vyhnúť už len s bezdrôtovými slúchadlami. Microsoft ukázal, že existuje aj iné riešenie.

Konektor môže mať len polovičnú hrúbku a zmestí sa tak aj na najtenšie smartfóny. Patent, o ktorého registráciu Microsoft požiadal ešte počas minulého roka, popisuje hybridné konštrukčné riešenie, pri ktorom môže byť konektor takmer plochý. Po zasunutí slúchadiel sa len jednoducho roztiahne buď do jednej alebo po oboch stranách. Konektor zhotovený z ohybného kovu, zostane bez použitia slúchadiel plochý a nenaruší tak dizajn telefónu.

Microsoft tak hodil konektoru na slúchadlá posledné záchranné koleso. Či výrobcov smartfónov tento nápad zaujme, alebo budú pokračovať v tom, čo posledných pár mesiacov presadzujú, ukáže až čas. Je však na mieste byť skeptický.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #Apple #konektor #slúchadlá