Legendárna Nokia z Matrixu sa vracia na trh

Spoločnosť HDM Global sa rozhodla oživiť ďalšiu legendu. Po preslávenej Nokii 3310 vracia na trh “vysúvačku” Nokia 8110, ktorú si určite pamätajú fanúšikovia filmovej trilógie Matrix. Bude mať odvážnejší dizajn, novšie funkcie, podporu 4G a vlastný operačný systém.

03.03.2018 17:00
Nokia 8110, Foto:
HDM Global predstavil novú podobu legendárneho telefónu Nokia 8110.
debata (3)

Značka Nokia sa stále nevytratila z pamätí ľudí, ktorí v minulosti telefón alebo smartfón bývalej trhovej jednotky z Fínska vlastnili a používali. Firma HDM Global, ktorá je vlastníkom práv na použitie značky Nokia v telefónoch takisto nechce, aby upadla do zabudnutia. Nemá však ambície zosadiť z trónu najväčších producentov smartfónov, chce najmä oživiť legendu a telefóny, na ktoré sa nezabúda. Po Nokii 3310, ktorá mala povesť najodolnejšieho mobilu všetkých čias, v Barcelone ukázala ďalší vychýrený mobil, Nokiu 8110.

Legenda dostala podporu 4G sietí aj farebný displej

Nokia 8110 patrila v roku 1996 k najlepším, no aj najdrahším mobilom na trhu. Klasická “vysúvačka” bola menšia, no aj ťažšia, než väčšina dnešných smartfónov. HDM Global ju chce vrátiť na trh v novom, modernejšom prevedení. Nová Nokia 8110 4G je farebná, plastová a namiesto monochromatického displeja má displej, ktorý hýri farbami. Že je určená pre súčasný svet potvrdzuje podpora 4G sietí, aj keď na surfovanie na internete telefón zrovna určený nie je.

Mobil má 2,45-palcový displej, 512 megabajtov operačnej pamäte, dvojjadrový procesor s taktom 1.1 GHz a štyri gigabajty úložnej pamäte. Oproti pôvodnému modelu je o takmer 30 gramov ľahší. Na zadnej strane sa nachádza jednoduchá kamera s dvoma megapixelmi a bleskom. Telefón podporuje aj použitie dvoch SIM kariet. Okrem niekoľkých štandardných vlastností ako je podpora Wi-Fi, Bluetooth a GPS má aj vstavané rádio.

Nokia 8110 bude dostupná v dvoch farebných prevedeniach, tradičnej čiernej a žltej v cene 79 eur. Dostupnosť pre slovenský trh zatiaľ nebola oznámená.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Nokia #mobil #smartfón #telefón #HDM Global #Nokia 8110 #MWC 2018