Chrome sa naučil ďalšiu užitočnú vec. Sám vypne otravné zvuky na stránkach

Hnevajú vás automaticky prehrávané videá na webových stránkach? Prehliadač Chrome sa ich naučil sám blokovať. Využíva pri tom históriu prehliadania.

04.05.2018 21:00
Google Chrome, prehliadač Foto:
Ilustračné foto (na obrázku prehliadač Google Chrome.
debata

Určite ste sa s tým už sami stretli. Navštívite webovú stránku a video na nej sa spolu so zvukom spustí bez toho, aby ste mali možnosť tomu zabrániť. Otravné je to najmä vtedy, ak máte nastavenú vyššiu hlasitosť na reproduktoroch alebo ak práve počúvate hudbu. Čo sa dá v takom prípade robiť? Stránku môžete buď zatvoriť, manuálne vypnúť všetky zvuky alebo v prehliadači nastaviť blokovanie multimédií bez rozdielu. Ani jedna z týchto možností však nie je ideálna. Google preto vymyslel oveľa užitočnejšiu novinku, ktorá sa stala súčasťou prehliadača Chrome.

Chrome po novom sleduje ako užívatelia interagujú so stránkou a tomu prispôsobuje jej chovanie. Ak má teda človek vo zvyku vypínať zvuky, Chrome ich automaticky pre konkrétny web vypne. Naopak, ak má vo zvyku na stránke videá sledovať, klikať na ne, prípadne ak stránku má otvorenú na hlavnej záložke, Chrome prehrávanie povolí. Keďže Chrome využíva históriu prehliadania, funkcia bude dostupná len vtedy, ak ju pravidelne nevymazáva. Ak tak robí, bude využívanie funkcie menej pohodlné. Používateľ bude mať však stále na výber zvuk na stránke manuálne vypnúť (kliknutie pravým tlačidlom na záložku a výber možnosti Stlmiť stránku – Mute site).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #internetový prehliadač #Chrome #prehrávanie videí