Lenovo predstavilo dizajnérsku 'chuťovku' - zlomený notebook Yoga C930

Lenovo sa chopilo výzvy navrhnúť inovatívny dizajn notebooku, ktorý by bol priamym nasledovníkom konvertibilných Yoga notebookov. Na prvý pohľad sa zdá, že Yoga C930 splnila očakávania. Cena vás ale posadí na zadok.

01.09.2018 12:00
Yoga C930, Lenovo Foto:
Lenovo predstavilo nový ohybný notebook Yoga C930.
debata (1)

Je tomu už šesť rokov, čo Lenovo predstavilo svoj prvý konvertibilný notebook, ktorého displej sa neotáčal horizontálne ale plne vertikálne. Flexibilný pánt umožňoval displej preklopiť o 360 stupňov a premeniť tak notebook na tablet. Po šiestich rokoch sa Lenovo chopilo ďalšej výzvy a notebook pomocou nového typu kĺbu opäť “zlomilo”. Kĺb je tentokrát celistvý a nie je rozdrobený na niekoľko desiatok kovových častí, ktoré pripomínali remienok na hodinkách. Kĺb je aj napriek svojej flexibilite dostatočne pevný, aby v akejkoľvek polohe udržal 13,9-palcový displej so 4K rozlíšením. Displej má veľmi tenké rámčeky, takže efektívne využíva takmer celú dostupnú plochu.

Reproduktory ukryté v ohybnom kĺbe a aktívne dotykové pero

Aby toho po dizajnovej stránke nebolo málo, v kĺbe sú ukryté aj reproduktory. Prečo zrovna v ohybnom kĺbe? Údajne kvôli správnemu nasmerovaniu zvuku. Nezáleží v akej polohe notebook máte, zvuk bude vždy smerovať k vám.

Nový typ ohybného kĺbu je dostatočne masívny na... Foto: Lenovo
Yoga C930, Lenovo Nový typ ohybného kĺbu je dostatočne masívny na to, aby v sebe ukryl aj reproduktory.

Zo zadnej strany šasi sa pod displejom nachádza aj miesto pre dotykové pero, ktoré je možné zasunúť priamo do tela notebooku. Pero nie je len obyčajnou plastovou paličkou, ale zachytáva aj 4096 úrovní tlaku. Napájané je batériou, ktorá sa dobíja po zasunutí do tela notebooku. Lenovo sa pohralo aj s kamerou na displejom, ktorá má vlastnú krytku. Ak sa zamýšľate prečo, odpoveďou vám môžu byť vaši kolegovia a známi, ktorý si kameru na notebooku prelepujú papierikmi alebo lepiacou páskou.

Aktívne dotykové pero má svoje miesto v tele... Foto: Lenovo
Yoga C930, Lenovo Aktívne dotykové pero má svoje miesto v tele notebooku.

Skvelé parametre, no menej prívetivá cena

Yoga sa nemusí skrývať len za dizajn. Ponúknuť má čo aj po hardvérovej stránke. Výkon zabezpečuje ôsma generácia Core i7 procesora a záujemca si môže v najvyššej konfigurácii zvoliť až 16 GB operačnej pamäte (najmenej však 8 GB). Na výber sú aj štyri SSD disky s kapacitou 256, 512 GB, 1 TB a 2 TB. Poteší tiež batéria, ktorá dokáže notebook napájať 9, respektíve 14,5 hodiny. Dlhšia výdrž je dostupná s modelom s Full HD displejom. A cena? Poriadne sa usaďte. Za Yogu C930 v základnej konfigurácii (a teda 8 GB RAM, 256 GB disk, Full HD displej) záujemca zaplatí 1399 eur!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lenovo #ohybný displej #Yoga #C930 #IFA 2018