Pôvodná verzia PlayStation je späť. Sony predstavilo retro edíciu legendárnej konzoly

Túžili ste vždy po konzole Playstation, no nikdy ste si ju nekúpili? Možno práve teraz nadišiel ten správny čas. Sony predstavilo retro edíciu pôvodnej hernej konzoly PlayStation.

19.09.2018 18:40
Sony, PlayStation, herná konzola Foto:
Retro edícia pôvodnej hernej konzoly Playstation s názvom PlayStation Classic.
debata

Aj vás zastihol ošiaľ prvých herných konzol spred dvoch dekád? Aká bola vaša prvá herná konzola? U niekoho to bolo Nintendo, či Sega, iný si zas počkal na prvú verziu PlayStation. Sony predstavilo svoj, dnes už legendárny, Playstation 3. decembra 1994. Dopyt po konzole bol tak veľký, že výrobca mal čo robiť, aby uspokojil všetkých záujemcov. Za 9 rokov Sony predalo viac ako 100 miliónov kusov pôvodného PlayStation a ako aj upravenej verzie PS one s oblejšími tvarmi a kompaktnejšími rozmermi.

Vyzerá a funguje rovnako, no je o polovicu menšia

Tí, ktorých prvá verzia PlayStation obišla a nikdy si ju nakoniec nekúpili, tak môžu urobiť teraz. Sony v týchto dňoch predstavilo retro edíciu svojej prvej hernej konzoly, na ktorej je nainštalovaných 20 pôvodných hier. Konzola má názov PlayStation Classic a je o 45 percent menšia než pôvodná verzia z roku 1994. Až na detaily však vyzerá rovnako. Tlačidlá na otvorenie mechaniky ale kvôli jej absencii slúžia už len na prepínanie medzi hrami. Konzolu je možné pripojiť k televízoru pomocou HDMI kábla a výrobca k nej pribalí aj dva ovládače. V predaji bude presne v deň, kedy bola uvedená na trh, teda 3. decembra za necelých 100 eur.

Návrat v čase si neodpustilo ani Nintendo, ktoré pred niekoľkými mesiacmi predstavilo miniatúrnu verziu konzol NES a SNES. Súčasťou oboch bolo niekoľko klasických hier s pôvodnou grafikou. Na PlayStation Classic si budú môcť záujemcovia zahrať hry ako Final Fantasy VII, Ridge RacerType 5, Wild Arms alebo Jumping Flash.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sony #herná konzola #Playstation #Nintendo #Sega