Tri foťáky v mobile? Žiaden problém. Galaxy A7 prekvapuje aj cenou

Smartfón strednej triedy Galaxy A7 má vzadu až tri samostatné foťáky. Ich funkcie však môžu zmiasť. Jeden je širokouhlý, druhý kombinuje štyri pixely do jedného a tretí slúži na úpravu hĺbky ostrosti.

20.09.2018 22:01
Samsung, Galaxy A7 Foto:
Samsung Galaxy A7 má na zadnej strane až tri foťáky. Vpredu ešte jeden.
debata (1)

Koľko kamier v telefóne reálne potrebujete? Ak vám jedna nestačí, dve by mohli byť tak akurát. Samsung si po vzore svojho rivala Huawei trúfol až na tri kamery. Neumiestnil ich však do prémiového modelu, ale zatiaľ pokusne do smartfónu strednej triedy.

Galaxy A7 má tri kamery umiestnené pod sebou, pričom hlavná využíva 24-megapixelový snímač, ktorý si lepšie poradí s tmavými a zle osvetlenými scénami. Ako? Spájaním pixelov. V prípade potreby prepočítava štyri pixely na jeden. Objektív má už aj tak veľmi dobrú svetelnosť f/1.7. Druhý foťák má 8 Megapixelov a ultraširoký objektív so zorný uhlom 120 stupňov. Napokon tretí foťák má 5 Megapixelov, no neslúži na bežné fotenie, ale na selektívnu hĺbku ostrosti. To vo výsledku znamená, že po nafotení si bude užívateľ môcť meniť ostrosť fotky a zvyšovať či znižovať ostrosť pozadia.

Samsung Galaxy A7 prekvapil aj veľmi prívetivou... Foto: Samsung
Samsung, Galaxy A7 Samsung Galaxy A7 prekvapil aj veľmi prívetivou cenou.

Bez priblíženia a optickej stabilizácie

Galaxy A7 disponuje inteligentnou optimalizáciou scény, vďaka ktorej dokáže rozpoznať typ foteného objektu a tomu prispôsobiť farebný tón, kontrast a jas. Foťákom však chýba optické priblíženie a Samsung nespomína ani optickú stabilizáciu. Tri foťáky vzadu dopĺňa ešte štvrtý umiestnený vpredu s 24 Megapixelmi a svetelnosťou f/2.0.

Nový smartfón patrí medzi tie mobily, ktoré vo vrecku nohavíc budete určite cítiť. Jeho Super AMOLED displej má 6-palcovú uhlopriečku a rozlíšenie 2220 × 1080 bodov. Výkon zabezpečuje osemjadrový procesor so štyrmi jadrami taktovanými na 2,2 GHz a štyrmi taktovanými na 1,6 GHz. Operačná pamäť má štyri gigabajty, užívateľská 64 gigabajtov s možnosťou rozšírenia pomocou microSD kariet. Výdrž na jedno nabitie Samsung neuvádza, no batéria s kapacitou 3300 mAh by mala pokryť celodenné nároky bežného používateľa.

Veľmi prívetivá cena za neštandardný mobil

Ak sa chcete od ostatných odlíšiť a máte dojem, že tri foťáky v mobile by vám k tomu dopomohli, Samsung vás možno “zlomí” aj cenou. Galaxy A7 sa v polke októbra začne predávať za 349 eur. Veľmi prívetivá cena, čo poviete?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #Samsung #smartfón #Galaxy A7