Displej s výrezom? Sharp ukázal mobil, ktorý ich má rovno dva

Prečo ukrývať čítačku odtlačkov prstov pod displej, na tlačidlá či zadnú stranu mobilu? Sharp prišiel s netradičným riešením, ktoré je tak trochu nešikovné.

15.11.2018 16:02
sharp  aquos r2 compact Foto:
Sharp Aquos R2 Compact má dva výrezy.
debata (1)

Ako vyriešiť problém s umiestnením kamery, senzorov a snímačov odtlačkov prstov, a zároveň využiť trend veľkého bezrámového displeja? Jednoducho. Stačí snímač odtlačkov umiestniť pod displej alebo na zadnú stranu a kameru so senzormi do výsuvnej časti tak, ako to urobilo Xiaomi či Honor. Existuje však ešte jedna alternatíva – nešikovne vyrezať displej hneď na dvoch stranách a urobiť z mobilu hybrid, ktorý nemá obdoby. Presne to urobila spoločnosť Sharp, ktorá v týchto dňoch predstavila smartfón Aquos R2 Compact s výrezom v hornej a spodnej časti displeja.

Dva výrezy na displeji vyzerajú veľmi zvláštne a je len otázne, prečo sa Sharp rozhodol ísť práve touto cestou. Nový mobil kvôli tomu nie je ani ryba, ani rak. V čase, keď už aj snímač odtlačkov je možné ukryť do displeja či do niektorého s bočných tlačidiel, tak ako to urobil Samsung, je zachovanie spodného stredového tlačidla s čítačkou prinajmenšom zvláštne. Dva výrezy však predsa len majú jednu výhodu pre Sharp – ľudia si takýto mobil možno nekúpia, no určite si ho zapamätajú vďaka jeho prvenstvu.

Sharp Aquos R2 Compact má dva výrezy. Foto: Sharp
sharp, aquos r2 compact Sharp Aquos R2 Compact má dva výrezy.

Aquos R2 Compact má 5,2-palcový LCD displej s rozlíšením 2280 × 1080 bodov, ktorý od okrajov oddeľuje veľmi úzky čierny lem. Vo výbave mobilu je osemjadro Snapdragon 845, 4 GB operačnej a 64 úložnej pamäte a foťák s 22 Megapixelmi. Mobil je zatiaľ určený len pre japonský trh. O cene a ďalšej dostupnosti firma zatiaľ neinformovala.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #Sharp #Aquos R2 Compact