Samsung predstavil luxusnú ‘vyklápačku’ za tisíce eur

Nie len mobily Vertu môžu stáť tisíce eur. Samsung predstavil prémiovú vyklápačku, ktorú bude zatiaľ predávať len majetným Číňanom. Zaplatia za ňu 2400 eur.

16.11.2018 21:00
samsung, w2019 Foto:
Nové prémiové "Véčko" od Samsungu.
debata

Spomínate si na mobily s vyklápacou konštrukciou? V minulosti to boli práve ony, ktoré určovali trendy na trhu. Ten, kto mal vyklápačku, vlastnil prémiový mobil. Či už išlo o legendárnu Motorolu Rarz alebo niektorú z vyklápačiek fínskej Nokie, boli to mobily, ktoré si nemohol dovoliť každý. Dnes už telefóny s takouto konštrukciou na európskom trhu takmer nenájdete, no v Ázii sú stále veľkým hitom. Možno aj preto Samsung predstavil prémiový smartfón W2019 práve v Číne. Dovoliť si ho nemôže každý a svojou cenou nemá ďaleko od mobilov Vertu.

Pod vysokú cenu sa nepodpísal ani tak hardvér, ako dizajn a luxusné prevedenia. Výklopný telefón má hneď dva AMOLED displeje. Externý a rovnako aj interný AMOLED displej majú 4,2 palca a Full HD rozlíšenie. Mobil poháňa osemjadro Qualcomm Snapdragon 845 s taktom 2,8 a 1,7 GHz a až šesť gigabajtov operačnej pamäte. Úložisko je voliteľné, v rozpätí 128 až 256 GB, a zároveň aj rozšíriteľné microSD kartami. Snímač odtlačkov prstov výrobca ukryl do bočného tlačidla. Samsung tiež nasleduje trendy a zo smartfónu odstránil konektor na slúchadlá.

Na zadnej strane sa nachádza duálny 12-megapixelový fotoaparát s clonou v rozpätí od f/1.5 do f/2.4, optickou stabilizáciou obrazu a dvojnásobným priblížením. Foťák dokáže natáčať aj 4K videá so 60 snímkami za sekundu, prípadne spomalené Full HD videá s extrémne vysokou vzorkovacou frekvenciou 960fps. Telefón si budú môcť zakúpiť záujemcovia, ktorí nemajú hlboko do vrecka. Samsung W2019 bude v predaji za necelých 2400 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #vyklápačka #W2019