Monitor na hrane stola? Dá sa to. Samsung ukázal zaujímavé riešenie

Ako možno ušetriť ešte viac miesta na stole? Samsung ukázal zaujímavé riešenie s monitorom pripevneným na hrane stola.

07.01.2019 20:17
samsung sapace monitor Foto:
Samsung Space LCD.
debata

Všetky technologické firmy sa v týchto dňoch nachádzajú v Mekke spotrebnej elektroniky – v Las Vegas. Práve začal veľtrh CES 2019, ktorý je najväčším podujatím svojho druhu. Firmy si naň odkladajú to najlepšie, čo za rok stihli vymyslieť. Na veľtrhu majú premiéru úplne nové počítače, notebooky, mobily, počítačom riadené hračky, doplnky do domácností a mnoho ďalšieho.

Samsung sa tento rok na CES 2019 pochválil hneď niekoľkými novinkami. Tou najextravagan­tnejšou je takzvaný Space Monitor, ktorý nemá klasický stojan, ale úchyt na hranu stola. O stôl sa monitor pripevní v podstate rovnako ako stolová lampa so skrutkovým patentom.

Stojan aj s monitorom je po priskrutkovaní možné ešte ďalej prispôsobovať. Toto riešenie je veľmi elegantné už len preto, že nezaberá veľa miesta na stole a je doslova minimalistické. Na monitore je vďaka flexibilnému kĺbu možné meniť aj jeho výšku, aj vzdialenosť k hrane stola.

Monitor predávaný v dvoch variantoch bude mať buď QHD (2560 × 1440 bodov) alebo 4K rozlíšenie (3840 × 2160 bodov), obnovovaciu frekvenciu od 60 do 144 Hz a podporu zobrazenia 1,07 miliardy farieb.

Cena za Samsung Space Monitor našťastie nie je extrémne prehnaná. Samsung bude monitory predávať v druhej polovici februára za cenu začínajúcu približne na 400 eurách (27-palcový model) a 500 eurách (31,5-palcový model).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #LCD monitor #CES 2019