Oral-B vyvinulo zubnú kefku s umelou inteligenciou

Ani do kúpelne už nepôjdete bez mobilu v ruke. Oral-B má zubnú kefku, ktorá za pomoci umelej inteligencie vyhodnotí či si zuby čistíte správne.

28.02.2019 08:00
oralb, genius X, zubná kefka Foto:
Oral-B predstavilo zubnú kefku s umelou inteligenciou.
debata

Na to, aby ste zistili, ako si správne čistiť zuby sú tu zubní hygienici a zubní lekári. Firmy Braun a Oral-B na veľtrhu MWC ukázali ako môže vyzerať zubná kefka, ktorá zubného hygienika nahradí. Medzizubné priestory s ňou síce nevyčistíte, zubný kameň neodstránite a kazy neodhalíte, no naučiť vás aspoň môže ako si zuby správne vyčistíte. Zubná kefka Genius X po spárovaní s mobilom využíva aj umelú inteligenciu.

Takto vyzerá zubná kefka Oral-B Geniu X naživo. Foto: Tomáš Švec, Braun/Oral-B
Oral-B, Genius X, zubná kefka Takto vyzerá zubná kefka Oral-B Geniu X naživo.

Pojmom umelá inteligencia dnes už firmy označujú kadečo. V prípade Oral-B je to systém, ktorý vyhodnocuje váš spôsob čistenia zubov a porovnáva ho s rozsiahlou databázou. Následne odhalí slabiny v čistení a navrhne zmeny v zubnej hygiene. Kefka cez mobilnú aplikáciu napríklad povie, že pri čistení zubov používate priveľký tlak, nevenujete sa dostatočne ľavej hornej sedmičke a neodstraňujete všetok zubný povlak, ktorý môže spôsobiť podráždenie ďasien a vznik zubného kazu. Kefka takisto počíta koľko času čistením zubov strávite a či je vaša technika efektívna. Bez mobilu v ruke si tak už ani zuby nevyčistíte.

Zubná kefka Genius X zatiaľ nie je na trhu. Predávať sa začne v septembri za približne 150 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #umelá inteligencia #zubná kefka #MWC 2019 #Oral-B