Honor už ponúka aj televízory. Novinka má operačný systém od Huawei

Televízor Honor Vision ukáže, ako môže fungovať operačný systém HarmonyOS, ktorým chce Huawei nahradiť Android.

13.08.2019 15:00
Honor Vision, televízor Foto:
Televízor Honor Vision.
debata

Značku Honor mnohí vnímajú ako nezávislú čínsku firmu, ktorej sa mimoriadne darí v segmente smartfónov strednej triedy. Len málokto si však uvedomuje, že Honor je dcérskou spoločnosťou Huawei a viaceré technologické riešenia dokáže ponúknuť práve vďaka tomuto prepojeniu. Nový televízor Honor Vision je toho ukážkou. Viaceré jeho komponenty pochádzajú z dielne Huawei, nehovoriac o novom operačnom systéme HarmonyOS, ktorý má firma v “zálohe” pre prípad, že sa bude musieť vzdať Androidu.

Huawei na televízore Honor Vision vyskúša, či je systém HarmonyOS dostatočne vyspelý a robustný. Firma ho pritom predstavila len pred niekoľkými dňami s dovetkom, že Android bude aj naďalej voľbou číslo jeden. Vlastný operačný systém však bude postupne nasadzovať do inteligentných hodiniek, televízorov, systémov vo vozidle a reproduktorov. Neskôr sa k nim pridajú aj vybrané smartfóny oboch značiek.

Dva varianty, rovnaký výkon

Televízor sa bude predávať vo variantoch Vision a Vision Pro. Oba využívajú výkonný čipset z vlastnej dielne s názvom Honghu 818. Osemjadrový čipset má pomôcť pri vylepšovaní a optimalizovaní rozlíšenia a farebného kontrastu. Obrazovka televízora má 55 palcov, 60Hz frekvenciu, 4K rozlíšenie a pomer strán 16:9. Rám má hrúbku 6,9 milimetra.

Televízor Honor Vision. Foto: Honor
Honor Vision, televízor Televízor Honor Vision.

Zaujímavosťou je aj profil, ktorý sa od hornej časti smerom k podstavcu rozširuje. V rozšírenej časti sa nachádzajú porty, ale aj štyri (Vision) až šesť (Vision Pro) 10W reproduktorov. Špecialitou je tiež výsuvná kamera nad displejom a integrované úložisko s kapacitou 16 alebo 32 GB. Televízorom nechýba podpora Bluetooth 5.0 s možnosťou počúvania hudby v dvoch pároch slúchadiel, najnovšieho Wi-Fi štandardu a USB 3.0.

Televízory sa budú na domácom trhu predávať za 480 eur (Vision) a 600 eur (Vision Pro). Dostupnosť a ceny pre Európu zatiaľ neboli oznámené.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízor #Huawei #Honor #HarmonyOS #Honor Vision