Herná konzola PlayStation 5 je na svete. Po siedmich rokoch nahradí PS4

Sony predstavilo dlhoočakávanú piatu generáciu hernej konzoly PlayStation, ktorá je vstupenkou do digitálnej éry hrania hier. Konzole chýba CD mechanika a má špecifický futuristický dizajn.

12.06.2020 15:30
Sony PlayStation, PlayStation, Foto:
Sony PlayStation 5.
debata

Na novú hernú konzolu z dielne Sony si museli záujemcovia počkať sedem dlhých rokov. Novinka s názvom PlayStation 5 je priamym nástupcom konzoly PS4. Sony ju predstavilo na online konferencii. Firma však zatajila, kedy ju začne predávať. S najväčšou pravdepodobnosťou bude dostupná až na sklonku roka, podobne ako konkurenčný Xbox Series X od Microsoftu.

Nová konzola bude na predaj v dvoch verziách – štandardnej a takzvanej Digital Edition, ktorej bude chýbať Blu-ray mechanika. Všetky hry bude do nej možné len sťahovať a ukladať na pevný disk. Výhodou však má byť jej nižšia cena. Ostatné parametre sa majú zhodovať s drahšou verziou. To znamená, že konzola bude vybavená osemjadrovým AMD Zen 2 procesorom, výkonným RDNA 2 grafickým procesorom a rýchlym SSD diskom s kapacitou 825 GB. Súčasťou balenia budú aj dva bezdrôtové ovládače DualSense s haptickou odozvou, akcelerometrom, gyroskopom a zabudovaným mikrofónom.

Sony sa spolieha aj na predaj príslušenstva. Majitelia konzoly si budú môcť dokúpiť nabíjaciu stanicu pre ovládače, HD kameru, multimediálny ovládač či bezdrôtový headset s 3D zvukom. Cena príslušenstva takisto nie je známa. V čase spustenia predaja bude pre konzolu dostupných 28 herných titulov, medzi inými aj Grand Turismo 7, Resident Evil 8, Marvel’s Spider-Man Miles Morales, Demon’s Souls, GTA 5 alebo Pragmata.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sony #herná konzola #Playstation #PlayStation 5