Apple už k novým hodinkám Watch 6 nepribalí nabíjačku. Bude za príplatok

Hodinky neprinášajú prelomové funkcie. Zaujmú najmä meraním okysličenia krvi a výkonnejším hardvérom. Apple predstavil aj ich lacnejší variant Watch SE za 294 eur, ktorý vychádza zo štvrtej generácie hodiniek. V balení po prvýkrát chýba nabíjačka. Predávať sa bude samostatne.

16.09.2020 07:28
Apple Watch, Watch 6 Foto:
Hodinky Apple Watch 6.
debata (2)

Predstavenie iPhonu 12 sa odkladá na október, v septembri dostali priestor len nové hodinky, tablet a jednotné predplatné Apple Fitness+ s virtuálnym trénerom. Už šiesta generácia hodiniek Apple Watch neprináša prelomové funkcie, ani nový dizajn. Zaujímavá by mohla byť pre tých, ktorí chcú vymniť svoje dva či tri roky staré hodinky za novšie. Na rozdiel od Apple Watch 5 majú šestky len o čosi vyšší výkon a funkciu merania okysličenia krvi. Na trhu so smart hodinkami to nie je žiadne nóvum. Rovnakou funkciou už istý čas disponujú aj hodinky od Samsungu, Xiaomi, Huawei či Fitbitu. Apple Watch 6 budú v predaji za cenu od 418 eur (40mm) a 447 eur (44mm)

Už aj lacnejší variant, ktorý nahradí Watch 4 a 5

Okrem prémiových Watch 6 Apple predstavil aj cenovo dostupnejší a funkčne chudobnejší variant Watch SE, ktorý vychádza z modelu Watch 5. Vyrobený je z hliníka, nechýba mu OLED displej, no nepodporuje funkciu “always on” (stále zapnutý displej) a nezmeria ani EKG. Predávať sa budú v dvoch variantoch so 40 a 44mm uhlopriečkou za cenu od 294 eur (40mm), respektíve 320 eur (44mm). Apple z ponuky vyradil Apple Watch 4 a 5. V ponuke však naďalej zostáva tretia generácia hodiniek.

Z ponuky Apple zmizli hodinky Watch 4 a Watch 5. Foto: Apple
Apple, Watch 6 Z ponuky Apple zmizli hodinky Watch 4 a Watch 5.

V novej verzii operačného systému pre hodinky Watch OS 7 už Apple vypočul naliehanie používateľom, ktorým chýbalo natívne monitorovanie spánku. Doposiaľ si museli pomáhať externými aplikáciami. Watch OS 7 už bude spánok monitorovať automaticky a prenášať ho do aplikácie Zdravie.

Apple má vlastného virtuálneho fitnes trénera

Očakávanou novinkou je služba Apple Fitness+, ktorá za 10 dolárov mesačne ponúka virtuálny fitnes koučing. Určená je práve pre majiteľov hodiniek Watch, keďže zbiera informácie o ich aktivite a zobrazuje ich ich na väčšom displeji notebook či tabletu spolu s cvičebným plánom a ukážkovými cvičeniami s inštruktorom. Funguje veľmi podobne ako obdobná aplikácia od Fitbit, ktorej má byť Fitness+ priamym konkurentom. Služba je okrem iného aj súčasťou nového zjednoteného balíčka Apple One.

Nová služba Apple Fitness+. Foto: Apple
apple fitness+, apple Nová služba Apple Fitness+.

Apple One obsahuje tri verzie balíkov so službami. Základný balík za 15 dolárov mesačne zahŕňa prístup do streamovacích služieb Apple Music, tv+, do hernej platformy Arcade a prístup k rozšírenému úložisku iCloud s kapacitou 50 GB. Balík Family za 20 dolárov si už môžu zdieľať piati členovia domácnosti a namiesto 50 GB získajú spolu s prístupom k rovnakým službám aj úložisko s kapacitou 200 GB. Najdrahším je balík Premier za 30 dolárov mesačne, ktorého súčasťou sú 2 TB úložiska, spomínaná služba Fitness+ a predplatné k denníkom News+.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #Watch #Apple Watch 6 #Fitness+