Na Facebooku pribudne oveľa viac reklám. Budú aj súčasťou krátkych videí

Facebook chce prilákať viac tvorcov videí. Umožní im zarobiť si prostredníctvom reklám zobrazovaných v ich videách. Pre bežných užívateľov to znamená len jediné - ešte viac reklám.

13.03.2021 13:00
mobil, sociálna sieť, chat, internet, facebook Foto:
Ilustračné foto
debata (4)

Ak sledujete videá na YouTube a nemáte aktivovaný nástroj AdBlock alebo prémiové predplatné, na množstvo reklám ste si už určite zvykli. Situácia na Facebooku je úplne rovnaká. Všetky zdieľané príspevky sú síce zadarmo, no sociálna sieť sa snaží medzi ne vtesnať reklamu, ktorá sa zobrazuje aj takmer v každom dlhšom videu. Nie je nič neobvyklé, ak sa reklama spustí hneď na začiatku videa a následne aj v jeho priebehu a tesne pred koncom. Keďže si na ňu používatelia zvykli a krátke reklamné bloky ich neodradili od sledovania celých videí, Facebook jej bude zobrazovať ešte viac.

Reklamy aj v krátkych minútových videách

Hlavnou príčinou k zobrazovaniu väčšieho počtu reklám sú rozšírené možnosti monetizácie pre tvorcov videí. O príjmy s reklám sa chce Facebook podeliť aj s tvorcami krátkych videí, čo znamená, že reklám bude na sociálnej sieti ešte viac. Ako na blogu uviedol šéf monetizačnej platformy, Yoav Arnstein, tvorcovia budú môcť vkladať reklamy aj do videí s dĺžkou jednej minúty. Doposiaľ sa pritom mohli reklamy objaviť len v minimálne trojminútových videách. Po novom sa budú užívateľom zobrazovať zhruba v polovici prehrávaného videa, teda po 30 sekundách.

“Postupne sa zaoberáme aj reklamnými formátmi, ktoré zvýšia interakciu s produktom, tvorcom pomôžu pri monetizácii obsahu a užívateľom prinesú dobrý zážitok so sledovania videí,” uviedol Arnstein a dodal, že okrem monetizácii krátkych videí bude Facebook testovať aj reklamy vo forme nálepiek v krátkych príbehoch (Facebook Stories). Ak teda na Facebook nahráte fotky do Príbehu, sociálna sieť k nim môže pripojiť nálepky, ktoré budú odkazovať na vybraný produkt.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #reklamné videá