Test: Masívne hodinky Huawei Watch 3 Pro ukrývajú viacero prekvapení

Pre niekoho budú možno priveľké, no Huawei Watch 3 Pro sa už nepotrebujú tváriť ako lacný módny doplnok. V porovnaní s predošlou generáciou ponúkajú hodinky viacero vylepšení.

14.08.2021 06:00
Huawei, Watch 3 Pro, hodinky Foto:
Huawei Watch 3 Pro.
debata

Ak vlastníte o rok staršiu generáciu Huawei Watch, pravdepodobne nebudete mať veľa dôvodov na prechod na najnovšiu verziu hodiniek. Ak však máte potrebu nosiť na ruke jedny z najlepších smart hodiniek na trhu, Watch 3 Pro si určite zaslúžia vašu pozornosť. Huawei v nich vôbec po prvýkrát použil vlastný operačný systém HarmonyOS, ktorý im dodal tak potrebnú rýchlosť a svižnosť. Samozrejme, sú s tým spojené aj niektoré obmedzenia. V obchode App Gallery nájdete len zlomok aplikácií (navyše aj menej známych), ktoré by ste si mohli doinštalovať do konkurenčných hodiniek s Androidom. Je však pravdou, že nie každý to potrebuje a vyžaduje.

Viac ako stovka športových režimov

Aj preto si dal Huawei viac záležať na tom, čo hodinky v základnej výbave dokážu. Medzi iným je to viac ako 100 športových režimov, ktoré si je možné v hodinkách nakonfigurovať a zvoliť tie, ktoré plánujete najčastejšie využívať. Spomedzi všetkých sme boli najviac zvedavý na golfový režim, ktorý sme si aj v praxi vyskúšali. Hodinky dokázali odmerať silu úderu a zhodnotiť, či bol primeraný alebo nedostatočný. Nie vždy však švih ruky dokázali správne zachytiť. Už v predošlej verzii sme si vyskúšali funkciu, o ktorú neboli ochudobnené ani Watch 3 Pro – a to spätnú navigáciu v horách. Aby ste sa po ceste späť nestratili, hodinky vás nasmerujú na rovnakú trasu, akou ste vyšli na vrchol hory.

Hodinky zmerajú úroveň okysličenia krvi, pulz a... Foto: Tomáš Švec
Huawei, Watch 3 Pro, hodinky Hodinky zmerajú úroveň okysličenia krvi, pulz a aj teplotu.

Masívne prevedenie z odolného titánu

Vráťme sa ale ešte k dizajnu a vyhotoveniu. Model Watch 3 Pro má bez koženého remienka až 64 gramov, ktoré na svojej ruke okamžite pocítite. Vyššiu hmotnosť, ktorú má na svedomí najmä použitý titán, ale nebudete na rozdiel od veľkého displeja vnímať dlho. Ak máte menšiu ruku a užšie zápästie, počítajte s tým, že veľký 1,43 palcový AMOLED displej bude neprehliadnuteľný a v niektorých momentoch môže pôsobiť aj ako päsť na oko. Pre menšiu ruku sú vhodnejšie hodinky Watch 3, ktoré sú aj o 10 gramov ľahšie. Displej so zafírovým sklíčkom podporuje funkciu “always on”, avšak je potrebné počítať s výrazne kratšou výdržou na batériu. Kým na Apple Watch sa aktiváciou neustáleho zobrazovania času a notifikácií na displeji výdrž skráti v priemere o 20 percent, na hodinkách Watch 3 Pro to môže výrazne viac.

Výdrž tentokrát nenadchla, rovnako ako rýchlosť nabíjania

Čo sa týka výdrže, výrobca pri 790 mAh zabudovanej batérii udáva zhruba 5 až 21 dní. Toto rozpätie je preto tak veľké, pretože záleží či hodinky budete používať v smart režime alebo v šetriacom móde. Pri smart režime môžete počítať so sledovaním polohy cez GPS, aktívnym vyhodnocovaním srdcového tepu, okysličenia krvi či teploty. Pri šetriacom režime sú niektoré funkcie vypnuté, avšak režim musíte najprv nájsť a aktivovať hlbšie v menu (Nastavenia-Batéria). Záleží preto len na vás, či si vyberiete radšej výdrž, výkon alebo oboje. Počítajte tiež s tým, že nabitie hodiniek vám zaberie nejaký ten čas. Z nuly na sto to môže byť bezproblémov aj v dĺžke tri hodiny.

Hodinky sú štandardne vodotesné do piatich atmosfér, a teda môžete sa s nimi aj kúpať. Titánovému telu to prekážať nebude, no kožený remienok s tým môže mať problém. Ovládať hodinky s mokrými rukami však nie je žiaden problém. Displej reagoval úplne bez problémov. Veľmi sme tiež ocenili novú korunku s haptickou odozvou.

Huawei Watch 3 Pro – cena: 429 eur

Hodnotenie: 8.5/10

Pozitíva:

  • Výborné spracovanie
  • Odolné titánové telo a displej
  • Veľký a dobre čitateľný displej
  • Svižný operačný systém

Negatíva:

  • Nižšia výdrž s funkciou “always on”
  • Vyššia hmotnosť
  • Obmedzená dostupnosť aplikácií

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #inteligentné hodinky #Huawei #Watch 3 Pro