Nové hodinky Apple Watch 7 priveľa dôvodov ku kúpe neponúkajú

Ak vlastníte jeden či dva roky starý model hodiniek Apple Watch, priveľa dôvodov na prechod k najnovšej generácii mať nebudete. Hodinky Watch 7 ponúkajú len zopár vylepšení.

15.09.2021 15:00
apple watch 7, hodinky Apple Watch Foto:
Hodinky Apple Watch 7.
debata (1)

Nová generácia zariadení, ktoré Apple predstavil 14. septembra neprináša nič prevratné. iPhone 13 má menší výrez v displeji, o čosi lepší foťák, 120Hz displej a maximálne 1 terabajt pamäte. Pre niekoho to však môže byť stále málo, obzvlášť, ak cena za základný model hravo prekračuje tisíceurovú hranicu. Očakávania firma nenaplnila ani pri hodinkách Apple Watch 7, ktorým chýbajú zásadnejšie zmeny.

Len zopár zmien a displej „bez okrajov“

Viacerí analytici sa pri dohadoch o možných vylepšeniach hodiniek spoliehalo na zákulisné informácie, ktoré hovorili jasnou rečou – displej bude väčší a hranatejší. V skutočnosti však hodinky dizajn nezmenili, aj keď displej má o čosi väčšiu zobrazovaciu plochu. Applu sa podarilo získať viac miesta vďaka zúženiu rámčeka, čo sa údajne podpísalo aj pod rozšírenie zobrazovacej plochy textových správ a notifikácií až o polovicu. Inak povedané, na displeji si budete môcť prečítať o pár znakov v správe viac aj bez rolovania, a takisto pohodlnejšie písať odpovede. Na displej, ktorý má takisto až o 70 percent väčší jas, sa zmestila aj plnohodnotná klávesnica s podporou písania gestami.

Na väčší displej sa zmestí aj viac textu. Foto: Apple
apple watch 7, hodinky Apple Watch Na väčší displej sa zmestí aj viac textu.

Zaujímavosťou je ešte väčšia odolnosť displeja, ktorý by mal odolať prasklinám. Podľa firmy je doslova “nerozbitný”. S odolnosťou IP6X dlhší čas odolá aj tlaku vody, piesku a prachu. Tu niekde sa novinky končia. Apple v hodinkách nevymenil ani procesor, ani nezmenil ich dizajn či nezvýšil výdrž na jedno nabitie. Jedinou útechou je podpora zrýchleného nabíjania cez novú nabíjaciu podložku s USB-C konektorom (namiesto klasického USB-A). Za osem minút je vraj možné získať osem hodín výdrže.

Hodinky s novým operačným systémom watchOS sa zatiaľ ešte nezačali predávať. Na trhu by sa mali objaviť najskôr na jeseň s cenou začínajúcou na 399 eurách. Zaujímavé je, že Apple v ponuke stále podrží tretiu generáciu hodiniek Watch 3, ktoré predáva za 199 eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #hodinky #iPhone 13 #watchOS #Apple Watch 7