Apple ponúka zvláštne hudobné predplatné. Je lacnejšie, ak hudbu ovládate hlasom

Apple ponúka lacné hudobné predplatné. Má to však háčik, hubu môžete ovládať len hlasom a nemôžete vytvárať vlastné zoznamy skladieb.

24.10.2021 06:00
Apple Music, hudobné predplatné Foto:
Hudobné predplatné Apple Music bude možné získať aj za polovičnú cenu, avšak s viacerými obmedzeniami.
debata

Apple pred pár dňami nepredstavil len nové extrémne výkonné notebooky, ale aj novú generáciu slúchadiel AirPods a rozšírený variant hudobnej služby Music, ktorá funguje na báze mesačného predplatného. Práve ona funguje pomerne netypicky, keď ponúka lacnejšiu “odľahčenú” verziu, ktorá však funguje veľmi netradične, aj keď pre niekoho možno až neprakticky.

Hudbu môžete počúvať bez akýchkoľvek obmedzení, avšak ovládať ju môžete len hlasom. Zvláštne? Podľa Apple ani nie. Firma sa snaží primať ľudí, aby viac používali hlasovú asistentku Siri, za čo ich odmení nižšou cenou za hudobné predplatné. Ak sa pýtate, prečo to Apple robí, má na to viacero dôvodov. Tým hlavným však je, že chce hlasovú asistentku zdokonaliť a potrebuje k tomu dostatočne veľa dát, ktoré mu poskytnú samotní užívatelia tým, že ju budú intenzívnejšie používať. To, čo môže byť na počiatku nepraktické sa môže časom ukázať ako dobrý nápad. Ale aj nemusí.

Len s hlasom, ale za polovičnú cenu

Služba s názvom Apple Music Voice plan stojí polovicu (v Spojených štátoch 5 dolárov) a umožňuje ovládať hudobný katalóg s viac ako 90 miliónmi skladieb len pomocou hlasových povelov. Kým pri bežných interpretoch to nemusí byť problém, pri hudobníkoch s komplikovanými či regionálnymi menami to už môže byť o čosi zložitejšie. Napokon, len si predstavte ako asistentke Siri vysvetľujete, že chcete počúvať skladby hudobnej skupiny Družina.

Tento variant služby bude možné ovládať len na zariadeniach, ktoré obsahujú hlasovú asistentku Siri. To znamená, že produkty externých firiem, ktoré inak môžete prepojiť so službou Apple Music, s najlacnejším predplatným fungovať nebudú. Takisto v rámci neho nebude možné vytvárať vlastné zoznamy skladieb, upravovať ich poradie alebo sťahovať konkrétne skladby do zariadenia. Chýba tiež podpora najvyššej kvality hudby a bezstratového prehrávania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #Apple Music #hudobné predplatné