Ohybné mobily sa stávajú dostupnejšími. Vlastné 'véčko' už ponúka aj Honor

Vďaka novému skladaciemu smartfónu už čínsky Honor nebude mať nálepku výrobcu lacných mobilov. Honor Magiv V je jedným z najtenších mobilov s ohybným displejom za prémiovú cenu.

13.01.2022 08:00
Honor, Magic V, ohybný displej, smartfón Foto:
Skladací smartfón Honor Magic V.
debata

Smartfóny s ohybným displejom síce stále nezľudoveli, no blíži sa doba, kedy si záujemcovia budú mať z čoho vyberať. Výrobcom už neslúžia len ako výkladná skriňa inovácií, ale s parametrami a najmä cenou sa ich snažia priblížiť bežným ľuďom. Na trhu sa zároveň objavilo viacero modelov, ktoré sa nemajú za čo hanbiť. Najnovším prírastkom v segmente je Honor Magic V, ktorému sa podarilo vymaniť z tieňa pôvodom materskej značky Huawei. Dizajnom je veľmi podobný modelu Galaxy Z Fold 3 od Samsungu, má však niekoľko zvláštností a prémiových prvkov. V prvom rade disponuje najvýkonnejším mobilným procesorom na trhu Snapdragon 8 Gen 1, 12 GB operačnou pamäťou a po zložení má hrúbku len 14,3 milimetra.

V rozloženom stave má vnútorný displej uhlopriečku až 7,9 palca, obnovovaciu frekvenciu na úrovni 90 Hz a rozlíšenie 2272 × 1984 bodov. Pomer strán je neštandardný – 10.3:9. Zaujímavosťou je ale podpora 10-bitových farieb a jas na úrovni 800 nitov. Vonkajší displej sa môže pochváliť 6,45-palcovou uhlopriečkou, rozlíšením 2560 × 1080 bodov, 120 Hz obnovovacou frekvenciou a maximálnym jasom 1000 nitov.

Výborné foťáky, avšak bez teleobjektívu

Honor sa rozohnil aj pri fotoaparátoch, ktoré takisto nie sú podpriemerné. Trojica šošoviek má navyše aj zaujímavý dizajn. Hlavný foťák má 50 Megapixelov a optiku s 23 milimetrovým ohniskom. Sekunduje mu ultraširokouhlý foťák s rovnakým čipom a netradičný spektrálny fotoaparát (na zachytávanie farebného spektra) s takisto 50 Megapixelovým rozlíšením. Ak však niečo mobilu chýba, je to foťák s teleobjektívom. Žiadne optické priblíženie preto dostupné nie je.

Batériu s kapacitou 4750 mAh je v “magickom Véčku” možné nabíjať aj zrýchlene za pomoci 66-Wattovej nabíjačky. Ak by vás zaujímala cena, tak Honor Magic V ani zďaleka nepatrí medzi najlacnejšie skladačky na trhu. Jeho cena začína na necelých 1400 eurách (256 GB verzia) a končí na 1550 eurách (512 GB). Dostupnosť mimo domáceho čínskeho trhu zatiaľ nebola výrobcom oznámená.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #oled #ohybný displej #Honor