Xiaomi predstavilo ešte dokonalejší lacný náramok Mi Band 7

Športový náramok za 35 eur ponúka ešte väčší AMOLED displej, viac než stovku športových režimov a detailnejšie meranie okysličenia krvi.

02.06.2022 08:00
Xiaomi, Mi Band 7, športový náramok Foto:
Športový náramok Xiaomi Mi Band 7.
debata

Keď Xiaomi po prvýkrát v roku 2014 predstavilo svoj jednoduchý inteligentný náramok doslova za pár eur, záujem verejnosti bol tak veľký, že prekvapil aj samotného výrobcu. Ten však nezostal svojej rozvíjajúcej sa povesti nič dlžný a rok na to predstavil druhú generáciu náramku s displejom, ktorý už zobrazoval aj základné informácie o čase a notifikáciách. Predávať “smart” náramok za rekordných 20 eur bol tak bezprecedentným krokom, že konkurencia sa Xiaomi ešte dlhé roky nedokázala vyrovnať. V týchto dňoch firma predstavila už siedmu generáciu športového náramku Mi Band 7, ktorý má oveľa väčší displej a prémiovejšie funkcie.

Ešte väčší a neustále aktívny AMOLED displej

Všetky potrebné informácie sa zobrazujú na 1,62-palcovom AMOLED displej s funkciou always-on (neustále aktívne zobrazovanie údajov). V porovnaní s predošlou generáciou displej narástol o šesť stotín palca, čo možno na prvý pohľad nie je veľa, no zobrazovacia plocha sa v skutočnosti zväčšila až o 25 percent pri zachovaní rovnakej hustoty pixelov (326 pixelov na palec). Väčší displej Xiaomi dovolil pohrať sa aj s ikonami, zobrazovacími efektami a s ovládaním.

Keďže Mi Band 7 je športovým náramkom, v menu je ukrytých až 120 najrôznejších športových režimov na sledovanie pohybovej aktivity. Oveľa zaujímavejšie je však vylepšené monitorovanie zdravia vrátane senzora sledujúceho okysličenie krvi. Xiaomi upravilo algoritmus tak, že náramok užívateľa upozorní, ak okysličenie jeho krvi klesne pod 90 percent. Táto funkcia sa hodí nielen ľuďom, ktorí napríklad prekonávajú koronavírus, ale aj bežcom na dlhé trate, horolezcom a turistom pohybujúcim sa vo vysokých nadmorských výškach. Vo výbave už tradične nechýba ani kontinuálne meranie spánku, tepu alebo stresu. S náramkom je možné aj plávať a potápať sa do hĺbky až 50 metrov.

Stále s atraktívnou cenou

Na jedno nabitie je možné náramok používať 14 dní. Zakúpiť si ho zatiaľ môžu len záujemcovia v Číne v prepočte za 35, respektíve za 42 eur (s NFC čipom). Do Európy by mal doraziť v najbližších týždňoch. Zatiaľ však nevedno, či aj s podporou bezkontaktných platieb s čipom NFC.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AMOLED #Xiaomi #športový náramok #Mi Band 7