OnePlus predstavil extrémne lacné slúchadlá s potlačením okolitého hluku

Kedysi si za podobné slúchadlá firmy účtovali stovky eur. OnePlus však dokázal cenu stlačiť na rekordných 60 dolárov. Slúchadlá Nord Buds 2 navyše využívajú prvky umelej inteligencie.

06.04.2023 08:00
OnePlus, Nord Buds 2, slúchadlá Foto:
Slúchadlá OnePlus Nord Buds 2.
debata (2)

Len pred pár rokmi bola funkcia aktívneho potlačenia okolitého hluku vyhradená takmer exkluzívne pre tie najdrahšie slúchadlá, ktorých cena atakovala niekoľko stoviek eur. Postupne však technológia zlacnela natoľko, že sa stala aj súčasťou slúchadiel strednej triedy. Čínsky výrobca OnePlus v týchto dňoch predstavil druhú generáciu bezdrôtových slúchadiel Nord Buds za rekordných 60 dolárov. To je pritom o polovicu menej než bola cena minuloročného modelu rovnomenných slúchadiel.

Nord Buds 2 v porovnaní s nepomerne drahšími štupľovými slúchadlami nechýba takmer nič. Majú 12.4-milimetrové titánové meniče a aktívne potlačenie hluku až do 25 decibelov. Okrem toho slúchadlá ponúkajú aj transparentný režim, pri ktorom mikrofóny zachytávajú okolitý zvuk a reprodukujú ho priamo do zvukovodu tak, aby používateľ počul svoje okolie.

OnePlus tiež na pomoc pri reprodukovaní hudby privolalo umelú inteligenciu, ktorá upravuje basy, zosilňuje hlas používateľa pri telefonovaní, ruší hlasy okolia a zlepšuje kvalitu hovoru. Nord Buds 2 využívajú kodek AAC a podporujú aj technológiu Dolby Atmos, ktorej parametre je možné upravovať pomocou ekvalizéru. Slúchadlá sú odolné voči potu, striekajúcej vode a prachu a majú dotykové ovládanie. Na jedno nabitie je ich možné používať až sedem hodín. Nabíjacie puzdro ich dokáže nabiť až štyrikrát. Vďaka podpore zrýchleného nabíjania je možné už za 10 minút získať päť hodinovú dodatočnú výdrž.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ANC #bezdrôtové slúchadlá #potlačenie hluku #OnePlus #Nord Buds 2