Reklamy už nebudú obťažovať ľudí len na Netflixe. Zavádza ich aj Amazon v službe Prime Video

Reklamami sponzorované predplatné sa Netflixu oplatilo a na prekvapenie mnohých mu prinieslo množstvo nových predplatiteľov. Amazon sa ho preto rozhodol zaviesť tiež. Od budúceho roka bude základný balík služby Prime Video obsahovať reklamy.

02.10.2023 08:00
Amazon Prime Video, Amazon Foto:
Amazon Prime Video.
debata

Nepáčia sa vám reklamy vo videách a filmoch? Tak si priplaťte. Motivácia sledovať filmy, seriály a videá bez reklám je zrejme dosť veľká na to, aby si za ich odstránenie používatelia priplatili. Netflix sa v júli tohto roka pochválil takmer zdvojnásobením predplatiteľskej základne po zavedení sponzorovaného lacnejšieho predplatného. V tlačovej správe firma uviedla, že mnohým nových predplatiteľov nerobí problém oželieť zopár reklám počas sledovania filmov výmenou za niekoľko ušetrených eur mesačne. Pritom analytici tento krok Netflixu od začiatku spochybňovali keď tvrdili, že ľudia si už zvykli na sledovanie filmov a seriálov bez otravných reklám a novinku službe nebudú tolerovať. Nestalo sa tak.

Zdá sa, že Netflix poslúžil aj ako inšpirácia pre konkurenčnú službu Prime Video, ktorá ohlásila zdraženie klasického predplatného a zavedenie reklamami sponzorovaného balíka. Základný balík v súčasnosti stojí 14,99 amerických, respektíve 9,99 kanadských dolárov mesačne. Tento balík má byť od nového roka dostupný už len s reklamami. Za variant bez reklám si budú musieť používatelia priplatiť 3 doláre navyše. “Začiatkom roka 2024 budú filmy a seriály v službe Prime Video obsahovať reklamu,” uviedol Amazon v oficiálnom vyhlásení.

Reklamy budú pravdepodobne aj súčasťou predplatného služby Prime, ktorá zahŕňa bezplatné doručovanie objednaného tovaru, hudobné predplatne Prime Music ako aj službu Prime Video. Podľa serveru Engaged by mohli mať reklamy počas hodinového seriálu dĺžku zhruba 4 minúty. “Chceme ponúknuť zmysluplné množstvo reklám, ktorých bude menej než v bežnej káblovej televízii. Reklamy vo videoobsahu budú zavedené v Spojených štátoch, Kanade, Veľkej Británii a Nemecku. Neskôr budú nasledovať Francúzsko, Taliansko, Španielsko, Mexiko a Austrália,” dodala spoločnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #YouTube #netflix #Amazon Prime #Prime Video