Samsung predstavil odolný mobil s vymeniteľnou batériou. Zaujme aj prívetivou cenou

Odolný mobil od Samsungu sa nerozbije ani pri páde z 1,5-metrovej výšky. Jeho cena tiež neurobí veľkú dieru do rodinného rozpočtu.

13.01.2024 17:30
Samsung, XCover 7, odolný mobil, smartfón Foto:
Nový odolný mobil od Samsungu - Galaxy XCover 7.
debata

Pri pojme “odolný telefón” si mnohí predstavia veľký, hranatý a hrubou gumou orámovaný mobil so žltočiernym logom CAT. Odolné mobily, ktoré je možné používať aj v náročnejších podmienkach však vyrábajú aj iní výrobcovia. Aktuálne sa s jedným takým pochválil Samsung, ktorý sa po troch rokoch vrátil späť do tohto úzkoprofilového segmentu. Novinka s označením Galaxy XCover 7 vyzerá ako moderný mobil, nie ako “tehla” na zneškodnenie nepriateľa. Parametrami síce neohúri, no to nie je ani jeho cieľ. Hlavnou devízou mobilu má byť okrem odolnosti aj vymeniteľná batéria, čo ocenia všetci tí, ktorí si chcú so sebou zobať telefón aj na dlhšie cesty mimo civilizáciu.

Nerozbitný mobil s vymeniteľnou batériou

Väčšina smartfónov strednej a vyššej triedy je už dnes, ak nie vodotesná, tak aspoň vodeodolná. Samsung zašiel o kus ďalej a XCover 7 okrem certifikácie IP68 spĺňa aj vojenský štandard MIL-STD-810H, ktorý má byť zárukou, že mobil sa nerozbije ani pri páde na betón z výšky 1,5 metra. Pri niečom takom by bežný mobil neobstál. Snáď len s výnimkou obstarožnej Nokie 3310.

Telefón má 6,6-palcový displej s FullHD+ rozlíšením a s ochranným sklom Gorilla Glass Victus+, ktorý patrí k špičke vo svojej triede. Výkon nie je nijak ohurujúci. Priemerný procesor dopĺňa 6 gigabajtov operačnej pamäte a 128 gigabajtové úložisko rozšíriteľné microSD kartami o ďalší terabajt. Jeden jediný fotoaparát na zadnej strane má rozlíšenie 50 Megapixelov, zatiaľ čo predná kamera umiestnená v kvapôčkovom výreze má 5 Megapixelov. Mobil má okrem štandardnej konektivity aj 3.5 milimetrový vstup na slúchadlá a vymeniteľnú batériu s kapacitou 4050 mAh je možné dobíjať aj zrýchlene za pomoci 15-Wattovej nabíjačky.

Samsung Galaxy XCover 7 sa začne predávať už o niekoľko dní za 359 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #Galaxy #XCover 7 #odolný mobil