Samsung Galaxy S III mini ide cestou kompromisov

Smartfón Glaxy S III mini má oproti vlajkovej lodi kompaktnejšie rozmery, menšie rozlíšenie a nižšiu cenu. Na najvyššie modely útočiť nebude, zaradí sa do strednej triedy.

11.10.2012 19:41
samsung galaxy s3 S III mini, smartfón Foto:
Samsung predstavil menší a lacnejší variant vlajkovej lode Galaxy S III, model mini.
debata

Samsung naplnil očakávania, keď po májovom uvedení vlajkovej lode Galaxy S III predstavil jej kompaktnejší variant s prívlastkom mini. Okresaná zostala nie len veľkosť, ale aj parametre. Napriek tomu, že výrobca hovorí o menších rozmeroch, v konečnom dôsledku je prístroj menší len o 1,5 centimetra do výšky, 7 milimetrov do šírky a ľahší o 21 gramov.

Smartfón využíva 4-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 800 × 480 bodov (model S III má rozlíšenie 1280 × 720 bodov), poháňaný je dvojjadrovým procesorom s taktom 1 GHz. O poznanie skromnejší je aj v kapacite úložnej pamäte, ktorá sa oproti 16, respektíve 32 GB ustálila na hodnote 8 GB s možnosťou rozšírenia microSD kartami. Na zadnej strane sa nachádza fotoaparát s piatimi megapixlami, automatickým ostrením a LED bleskom, na prednej strane sa nachádza sekundárny fotoaparát s jedným megapixlom. Samozrejmosťou vo výbave je akcelerometer, digitálny kompas, svetelný senzor a gyroskop.

Samsung uvedie smartfón do predaja strategicky v predvianočnom čase v novembri. Na pultoch slovenských predajcov je očakávaný v druhej polovici novembra s cenou 359 eur. Model Galaxy S III vstupoval na slovenský trh v júni s oficiálnou cenou 599 eur.

debata chyba