Alcatel predstavil lacný telefón veľkosti vreckového zrkadla

Čínsko-francúzsky výrobca mobilných telefónov predstavil lacný a mimoriadne kompaktný telefón, určený najmä pre nežné pohlavie. Tomu zodpovedá výbava, tvar i veľkosť. Na trhu bude dostupný v najbližších dňoch za necelých 80 eur. Nakoľko ide predovšetkým o módny doplnok, hardvérovou výbavou nenadchne.

08.11.2012 11:15
Alcatel One Touch 810, telefón, smartfón Foto:
Alcatel oficiálne uvádza na trh telefón One Touch 810.
debata (4)

Alcatel sa rozhodol potešiť aj často opomínanú skupinu používateľov mobilných telefónov – ženy. Predstavil extravagantný mobilný telefón, ktroý svojim netypickým štvorcovým tvarom pripomína vreckové zrkadielko. Výklopný telefón v tvare V, Alcatel One Touch 810, bude dostupný v dvoch farbách, ružovej a striebornej. Na prednej strane sa nachádza signalizačný panel, ktorý prostredníctvom vstavaných diód informuje o prichádzajúcej správe či zmeškanom hovore. Tam niekde končia benefity telefónu.

Alcatel One Touch 810. Foto: Alcatel
Alcatel One Touch 810, telefón, smartfón Alcatel One Touch 810.

Ťažko povedať, z čoho výrobca vychádzal, keď zisťoval používateľské preferencie u nežného pohlavia. Vo výsledku sa totiž rozhodol nahradiť dotykový displej rozsiahlou QWERTY klávesnicou. Displej má uhlopriečku 2,4-palca, 262 tisíc farieb a podpriemerné rozlíšenie 320 × 240. Telefón síce fotoaparát obsahuje, no pri dvoch megapixeloch možno len konštatovať, že sa vracia o niekoľko generácií späť. To isté platí aj v prípade procesora s taktom 208 MHz. Nemiestne skromná je aj vstavaná užívateľská pamäť s kapacitou 50 MB, potrebné je preto zakúpiť si pamäťovú kartu formátu Micro SD do kapacity 16 GB. Prístroj nie je vybavený Wi-Fi modulom, k dispozícii je len Bluetooth.

4 debata chyba