Zariadenie ako zo sci-fi filmu dokáže meniť náladu na počkanie

Na hlavu si nalepíte jednoduché zariadenie a na mobile zvolíte, akú náladu by ste chceli mať. Výrobca netradičného headsetu sľubuje, že dokáže zmeniť náladu nositeľa v priebehu niekoľkých minút.

07.06.2015 21:10
thync, neurostimulátor Foto:
Zariadenie Thync vraj dokáže v priebehu piatich minút človeka povzbudiť alebo naopak ukľudniť a pripraviť na spánok.
debata (4)

Ak sa ráno budíte bez štipky energie, alebo naopak kvôli jej prebytku nemôžete v noci zaspať, pomôcť by vám mohlo špeciálne zariadenie s názvom Thync. Malý headset prichytený na čelo nositeľa údajne dokáže v priebehu piatich minút navodiť požadovaný stav mysle. Ak sa napríklad cítite unavený, môže vám dodať potrebnú energiu, uľaviť od každodenného stresu alebo pomôcť pri zaspávaní. Znie to ako sci-fi, no podľa tvorcov a viacerých recenzentov to funguje.

Náladu vraj dokáže zmeniť v priebehu piatich minút
Zariadenie Thync je v podstate akýsi neurostimulátor, ktorý pomocou slabých elektrických impulzov stimuluje nervy v spánkovej časti hlavy a na tvári. “Thync používa neurosignalizáciu na aktiváciu špecifických hlavových a periférnych nervov s cieľom ovplyvniť rovnováhu v sympatickom a parasympatickom systéme v mozgu. Následne vás dokáže upokojiť, alebo naopak nabudiť v priebehu niekoľkých minút,” tvrdí na svojom webe výrobca.

Zariadenie Thync je od júna v predaji za 299... Foto: Thync
thync, neurostimulátor Zariadenie Thync je od júna v predaji za 299 dolárov.

Náladu v prenesenom zmysle slova možno ovládať pomocou aplikácie v smartfóne. V aplikácii si možno zvoliť buď navodenie stavu uvoľnenia alebo nabudenia energie a rovnako tak aj dĺžku stimulácie. Výrobca uvádza, že účinky stimulácie sa dostavia už v priebehu piatich minút, samotný efekt trvá približne jednu hodinu a navodený stav si môže človek udržať aj niekoľko hodín. Začiatkom júna bol spustený predaj zariadenia Thync, ktoré si môžu záujemcovia objednať za 299 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #neurostimulátor #Thync #headset