V službe Street View už možno navštíviť oázu v najväčšej pústi sveta

Google v rámci služby Street View navštívil ďalšiu netradičnú lokalitu. Pomocou kamier umiestnených na ťave zachytil scenériu najväčšej púšte sveta. Navštívil aj oázu Liwa vzdialenú 150 kilometrov od mesta Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch.

12.10.2014 19:37
púšť, oáza Liwa, Rub al Chálí, Abú Zabí, Street... Foto:
Google v rámci služby Street View navštívil najväčšiu púsť sveta.
debata

Exotických lokalít v službe Street View je čoraz viac. Od najzaujímavejších letísk, cez Antarktídu, súostrovie Galapágy, populárne lyžiarske strediská až po najvyššiu budovu sveta a slovenské jaskyne. Najnovšie medzi miestami, na ktorých si možno naplánovať virtuálnu prechádzku, pribudla najväčšia púšť na svete, Rub al-Chálí s oázou Liwa neďaleko mesta Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. Oáza Liwa, do ktorej Google zavítal, sa nachádza 100 kilometrov od Perského zálivu a 150 kilometrov od mesta Abú Zabí a je domovom viacerých beduínskych kmeňov.

Google v rámci služby Street View navštívil... Foto: Google
púšť, oáza Liwa, Rub al Chálí, Abú Zabí, Street View Google v rámci služby Street View navštívil najväčšiu púsť sveta.

Google pri fotení zaujímavých miest používa automobily, v prípade menej dostupných lokalít aj trojkolky a dobrovoľníkov s batohmi vybavenými panoramatickými kamerami. V prípade púšte Liwa sa ale rozhodol pre netradičný spôsob zachytenia drsnej scenérie.

Kamery umiestnil na ťavu, ktorá púšťou prechádzala od šiestej hodiny ráno, v čase kedy boli v oáze Liwa najlepšie svetelné podmienky pre fotografovanie. Výsledné snímky, ktoré sú dostupné priamo v službe Street View zachytávajú piesočné duny, oázu samotnú, zaujímavú hru tieňov a karavánu tiav.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #street view #Abú Zabí #oáza #Liwa #Rub al-Chálí