Rakúske ľadovce sa topia extrémne rýchlo. Turista: Pred 20 rokmi sme vystúpili rovno na Pasterze

Alpské ľadovce v Rakúsku zaznamenali v roku 2022 rekordný medziročný úbytok. Spôsobilo ho extrémne málo snehu v zime, vysoké letné teploty a saharský piesok priviaty vetrom. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

06.07.2023 12:41
ľadovec Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (18)

Odborníci varujú, že rakúske ľadovce sa úplne roztopia najneskôr v roku 2075. Aktualizované klimatické údaje však naznačujú zrýchľovanie otepľovania a zmeny klímy, s veľkou pravdepodobnosťou preto zmiznú ešte skôr. Aj napriek vysokej nadmorskej výške sa totiž teploty vzduchu v Alpách pri západe slnka teraz pohybujú nad 20 stupňami Celzia.

Výrazný úbytok ľadovcov zaregistrovali aj turisti, ktorí do hôr prichádzajú s dlhším odstupom času. Ľadovec Pasterze v minulosti siahal výrazne nižšie do údolia, teraz meria len asi osem kilometrov.

Pred 20 rokmi sme vystúpili priamo na Pasterze

Na prelome milénia siahalo ľadové pole „až úplne tam hore, stačilo sa kúsok zviezť lanovkou a vystúpili ste priamo na Pasterze. Teraz je (ľadovec) o 100 – 150 metrov ďalej,“ uvádza Herbert Hoegl. Spolu s manželkou sa na Grossglocknerskú vysokohorskú cestu (Großglockner Hochalpenstrasse) vrátili približne po dvoch desaťročiach.

Großglockner Hochalpenstrasse každoročne navštívi asi jeden milión turistov. Najvyššie položená spevnená priesmyková cesta v Rakúsku je otvorená od mája do októbra, po zvyšok roka je neprejazdná pre veľké množstvo snehu. Rekord je 21 metrov v roku 1953. Úrady sa na ňu v lete snažia prilákať najmä cyklistov, motorkárov a elektromobily. V porovnaní s bežnými autami platia nižšie mýto. Niekoľkokrát sa tu konali aj cyklistické preteky Giro d'Italia.

požiar Čítajte viac Zem sa varí. Planéta má za sebou najteplejší jún v histórií meraní

Cesta kopíruje starú obchodnú trasu z čias Keltov a Rimanov a spája mesto Bruck v spolkovej krajine Salzbursko s mestom Heiligenblut v Korutánsku. Nad ňou sa týči 3798 metrov vysoký Grossglockner. V rokoch 1930 až 1935 dala jej výstavba počas Veľkej hospodárskej krízy prácu približne 3000 nezamestnaným mužom. Od svojho dokončenia slúžila pre automobilky aj ako miesto na testovanie bŕzd a motorov.

S klimatológom Lapinom o tom, na aké oteplenie sme ešte schopní sa adaptovať a kto vyhynie?
Video
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #globálne otepľovanie #klimatická zmena #topenie ľadovcov