Multimiliardár Branson vyhlásil bankrot svojej spoločnosti Virgin Orbit. Dlhuje milióny

Spoločnosť Virgin Orbit britského miliardára Richarda Bransona vyhlásila bankrot v Spojených štátoch.

05.04.2023 08:23
Branson Foto: ,
Richard Branson na snímke z roku 2019.
debata

Spoločnosť sa snaží predať svoj majetok, informovala v utorok agentúra Reuters.

Minulý týždeň spoločnosť oznámila, že prepustí približne 85 percent zo svojich 750 zamestnancov. V konkurzných podaniach spoločnosť uviedla, že k 30. septembru minulého roka mala aktíva vo výške približne 243 miliónov dolárov (5,2 miliardy dolárov) a dlh vo výške 153,5 milióna dolárov.

Tyranosaurus Rex Čítajte aj Ostré zuby tyranosaurov zrejme zakrývali pysky, hovoria vedci

Virgin Orbit je komerčná satelitná nosná raketa a je sesterskou spoločnosťou spoločnosti Virgin Galactic, ktorá pôsobí v sektore vesmírnej turistiky. V januári spoločnosť zlyhala na misii vypustiť deväť malých satelitov z Británie na nízku obežnú dráhu Zeme. Zlyhanie bolo pre spoločnosť veľkou ranou a prehĺbilo jej finančné ťažkosti.

ladovec Čítajte aj Glaciológovia chcú pre vedu zachrániť staré vzorky ľadu z veľkej hĺbky

„V tejto fáze veríme, že proces kapitoly 11 je najlepším spôsobom, ako identifikovať a dokončiť ziskový predaj,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Virgin Orbit Dan Hart. Kapitola 11 zákona USA o platobnej neschopnosti chráni spoločnosť pred pohľadávkami veriteľov a poskytuje jej čas na reorganizáciu.

V polovici marca spoločnosť Virgin Orbit ukončila prevádzku a prepustila takmer všetkých svojich zamestnancov. V tom čase Bransonova investičná spoločnosť Virgin Investments investovala do Virgin Orbit približne 10,9 milióna dolárov na financovanie odstupného a ďalších nákladov súvisiacich so znížením počtu zamestnancov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Branson #Virgin Orbit